Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 7:04

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość

Chciałbym poddać pod uwagę moderatorów użytkownika On.
Pomijając brak szacunku dla rozmówców, brak merytorycznych argumentów, nieustanne dążenie do kłótni i zamiast wypowiedzi wklejanie całych storn z internetu, to posługujee się on słownictwem i sformułowaniami uwłaczającymi charakterowi tego forum np:
On napisał(a):
dwuosobowymi bojówkami sekty świadkowie Jehowy.

On napisał(a):
Znowu Brooklyn robi z was idiotów a wy to łykacie jak ciepłe kluchy.

On napisał(a):
Jesteś co najmniej 19 lat cofnięty w rozwoju. Jak wzniesiesz się na wyżyny swojego 'intelektu' to przy dużym szczęściu może to zrozumiesz. Jak nie to spytaj spirytystów z Brooklynu.

On napisał(a):
Czy nadal gwałcisz małych chłopców?
Oczekuje krótkiej odpowiedzi-tak albo nie.

On napisał(a):
Jednym z zagadnień jakie tu poruszyłem jest uważanie stada ŚJ za bezmózgie barany.
Jak chcesz abym udowadniał to proszę bardzo.

On napisał(a):
To, czego uczą Ciebie na szkoleniach socjotechniki sekciarskiej na mnie nie dziala.

Wszystkie cytaty pochodża z watku:
viewtopic.php?t=19487&postdays=0&postorder=asc&start=60

Ja nie mam zamiaru więcej dyskutować z osobnikiem reprezentującym tak niskie standardy moralne, co zreszta zaznaczyłem w ostatnim poście.

Pozdrawiam

[b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b]
"Gdy mądry spiera się z głupim, ten krzyczy i śmieje się; nie ma pojednania"

Cz sty 22, 2009 21:51

Pt sty 23, 2009 12:41
wysłała potrójny post przez przypadek...http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=406349#406349

N sty 25, 2009 15:58

N sty 25, 2009 16:54

viewtopic.php?t=19587&postdays=0&postorder=asc&start=30

poproszę o poprawienie pisowni w każdym poście outsidera, który od 4 lat pisze tak jak pisze

bo outsider nie rozumie jakie zasady łamie
jesli ortograficzne i stylistyczne to niech szumi i reszta moderatorów wykasuje posty outsidera, w których bóg, jezus, duch świety pisane jest z małej litery
poza tym jesli outsider łamie zasady stylistyczne i ortograficzne to niech szumi poprawi WSZYSTKIE błędy a nie traktuje, to co napisał outsider wybiórczo

outsider pisze w ten sposób od 4 czy 5 lat na tym forum i nigdy nikt nie wytłumaczył mu jak mała litera może pomniejszyć absolut

Cytuj:
Bardzo proszę o przestrzeganie zasad pisowni. Następny post, gdzie nagminnie będzie to łamane zostanie usunięty bez względu na treść - szumi
to mi napisał moderator - gdyby moderator był konsekwentny to zauważyłby, że w poście przez niego poprawionym słowo TEGO - także powinno byc pisane wielką literą - sława prawda objawiona w tym poście także powinna być tak pisana

itd.
albo wszystko albo nic

Pn sty 26, 2009 13:39

§ I: Zasady ogólne:

5. Językiem używanym na forum jest język polski. Dopuszcza się zamieszczanie krótkich wypowiedzi w języku obcym pod warunkiem, że autor przetłumaczy je na język polski.

Ze wzgledu na coraz czestsze przypadki manifestowania przez niektórych uzytkowników swojej niewiary w Boga i odmowy naleznej Mu czci, a tym samym ranienie uczuc religijnych innych poprzez (swiadome) niestosowanie wielkich liter w nazwach osobowych: Bóg, Pan Bóg, Pan, itd. zobowiazuje sie wszystkich uzytkowników do przestrzegania zasad pisowni slownictwa religijnego zgodnie z obowiazujacymi normami ortograficznymi jezyka polskiego. Zasada ta dotyczy równiez imion bóstw oraz osób darzonych szacunkiem w innych wyznaniach.

Pn sty 26, 2009 21:09
Prawdopodobnie pojawił się nowy klon ziemowit_w o nicku year2012, który robi bloga z forum i razi poziomem swoich wypowiedzi. Linki:

viewtopic.php?t=19652

viewtopic.php?t=19651

Pn sty 26, 2009 22:56
jak mus to mus
a tak na marginesie - może moderacja gdzieś umieści listę owych bóstw, ktrych imiona (CO TAKIEGO?) należy pisać wielką literą
kiedyś dostało mi się za pisanie małą literą Latającego Potwora Spagetti -

słownik PWN-u, a także internetowa poradnia językowa PWN-u jasno określają zasady pisowni religijnej

rozumiem, że moderacja jest bardziej wymagająca od PWN-u
za co jej nieszczerze dziękuję

tymczasem pozdrawiam z nadzieją, że moderacja stworzy listę bóstw, bóstewek i Latających Potworów, których imiona należy pisać wielką literą
i mam nadzieję, że nieprzestrzeganie tych wysokich norm moderacji będzie surowo karane - oczywiście po wcześniejszym ostrzeżeniu tej treści - takim samym jakie ja otrzymałem:

Cytuj:
Bardzo proszę o przestrzeganie zasad pisowni. Następny post, gdzie nagminnie będzie to łamane zostanie usunięty bez względu na treść
- szumi

pozdrawiam (szczerze)

Wt sty 27, 2009 11:24

Swoją drogą to zabawne. Naprawdę są ludzie którzy wszystkie swoje posty od początku pobytu na forum pisali bez dużych liter, bez polskich znaków... no bywa tak, i naprawdę ciężko ich podejrzewać, by mieli tutaj w zamiarze akurat obrazić jakiegoś (tak pisanego) jaśka, marysię, czy innego ducha, albo wyrazić pogardę dla warszawy.
Od teraz ta osoba może wszystko pisać tak jak pisała, ale musi pilnować by ów duch przypadkiem nie był przez "ó" i by któremuś świętemu 2 ogonków nie zabrakło. Rozumiem, wstyd robić błędy ogólnie rzecz biorąc, wstyd też walczyć o możliwość pisania z błędami. Ale wymagania odnoszone tylko do pisowni religijnej są jawnie niesprawiedliwe. Bo czy każdą gosię, gdynię, wisłę, austrię i kota filemona też moderacja poprawi (spośród wymienionych - co najmniej osoby mogą czuć się urażone) i będzie walczyła o nie obrażanie ich w przyszłości małą literą?

Wt sty 27, 2009 11:46

bo wygląda na to jakby, to był największy problem na forum :)

outsider

1. Argument, że do tej pory tak pisałeś i nikt nie zwracał na to uwagi jest taki jak tłumaczenie się kierowcy, że do tej pory wielokrotnie przekraczał prędkość i nikt go za to nie ukarał :)

2. W punkcie regulaminu wyraźnie zostało zaznaczone z jakiego powodu został wprowadzony. Zatem nie można by było w takim wypadku nikogo upomnieć, bo mógłby stwierdzić, że innym (w tym wypadku Tobie) się na to pozwala.

3. To wymaga naprawdę aż takiego wielkiego wysiłku - pisanie z dużej litery?

nhyujm

year2012 usunięta

Pozdrawiam również :)

Wt sty 27, 2009 18:05
w dziale wiara i prawda widziałem fajny temat pod tytułem "ciekawy film"
a potem zajrzałem do informacji o tym czym jest ów dział....

Cytuj:
1. Dyskusje powinny mieć charakter intelektualny, a ich celem powinno być dochodzenie do prawdy

pozostawiam moderacji pod rozwagę

Śr sty 28, 2009 0:27

Śr sty 28, 2009 10:54
Proszę o zwrócenia uwagi na użytkownika "sartowicz", który chyba pomylił fora- np. tutaj: http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=407905#407905

Pt sty 30, 2009 19:08
Na forum zarejestrował się "zabujca jesusa"
search.php?search_author=zabujca_jesusa

:?

N lut 01, 2009 19:54

Jak tam tworzenie nowego forum? Czy doczekamy się edycji postów i możliwości wgrywania avatarów z dysku/linka www?

Pn lut 02, 2009 12:03
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 222  Następna strona