Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 14:14

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1501 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 101  Następna strona
 Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje 
Autor Wiadomość
Post Re: Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje
Następna Ważna informacja za TVN24:

Cytuj:
Nawigator TU-154 nie obawiał się podczas lotu do Smoleńska, że prezydent Lech Kaczyński "się wkurzy", a dowódca załogi nie prosił Mariusza Kazany o "zapytanie szefa, co ma robić" - wynika z nagrań zaprezentowanych we wtorek przez polską komisję, badającą przyczyny katastrofy TU-154. We fragmentach, które dla Rosjan były kluczowym dowodem wywierania presji na załogę, nasi specjaliści usłyszeli inne, niż eksperci MAK, słowa. - Ten odczyt podważa rosyjską wersję o naciskach na załogę - mówi tvn24.pl mjr Michał Fiszer.

Ileż manipulacji i kłamstwa jest po stronie rosyjskiej a Tusk wciskał nam przez 9 miesięcy o krystalicznej uczciwości i rzetelności Rosjan.
Ja uważam że trzeba to traktować jako współudział w tych kłamstwach polskiego rządu, który absolutnie zdawał sobie z tego sprawę i powielał przez zaprzyjaźnione media te kłamstwa używając tego do dezawuowania LK oraz PiS-u w celach propagandowych i w kampanii prezydenckiej.
Jest to wręcz obrzydliwe.
Dopiero teraz zaczął odkłamywać tą katastrofę, ale li tylko wyłącznie dlatego że został obryzgany błotem przez Anodinę i w swojej obronie lecz na szczęście sam się tym pogrąża.

Śr sty 19, 2011 7:20
osiris napisał(a):
Cytuj:
osiris, zakladam, ze twoja znajomosc rosyjskiego pozwoli ci samemu dojsc do odpowiedzi na twoje pytanie....

A co ta uwaga ad personam wnosi do dyskusji?
Ja wrzuciłem dwie sprzeczne wypowiedzi a TY w ten sposób komentujesz to?

osiris, jako ze jestes, jak zrozumialam, czlowiekiem w wieku raczej poznosrednim, zakladam, ze rosyjski sam znasz i nie musisz byc zdany na zdanie mediow o roznej ideologii. Tylko sam sobie przetlumaczysz. I sam dojdziesz do prawdy.
Nie wiedzialam, z znajomosc jezykow obcych jest wg ciebie obraza. Wg mnie, to komplement. I to prawdziwszy niz liczne twoje rozsiane po forum.

A jesli chodzi o "klamstwa" rzadu, i to, ze dopiero teraz ujawniane sa szczegoly sledztwa, ktore najprawdopodobniej w normalnych warunkach jest tajne az do ogloszenia wynikow, to jestes (moderator forum prawnego), chyba bardziej niz pan Macierewicz swiadomy, co wolno, a czego nie wolno ujawniac w trakcie sledztwa. Tudziez co moze zaszkodzic nieodwolanie, szczegolnie jezeli jest to sprawa miedzynarodowa.

Śr sty 19, 2011 8:08
zbanowany na stałe

Z pozycji małego kwiatka interesująca jest obudowa międzynarodowa katastrofy smoleńskiej.
Przed 10 kwietniem 2010 wszyscy latali tam i nazad, latał Obama, latał Putin, latała Merklowa, a Tusk nie miał czasu zjeść coś ciepłego bo latał bez przerwy. Samoloty siadały najczęściej w Pradze, ale także w Moskwie i na lotniskach w rejonie Morza Czarnego.
Załatwiali tam jakieś gazy i Tarcze podobno, podobno, bo dokładnie nie było wiadomo.
7 kwietnia dotarli nawet do Katynia, choć celem tej wizyty było kolejne spotkanie Tuska z Putinem a uroczystości katyńskie wyglądały jakby marginesowo na tle tego spotkania.
Tusk z jednego ze spotkań w Pradze przywiózł tylko roześmiana buzię i oświadczenie, że wreszcie widział się z Obamą i że teraz na pewno już będzie dobrze.

Prezydent Kaczyński w tym samym czasie poleciał tylko na Litwę w przeddzień śmierci.
Potem się zabił wraz z 95 osobami.

I nagle niemal wszyscy przestali latać.

Jedyne co latało, to były jakieś amerykańskie samoloty wojskowe. Przywiozły one jakiś ewidentny złom do Morąga w asyście ukochanych przez władzę mediów i ogłoszono że w Polsce jest realizowana Tarcza. :D

O ile pamiętam, jak już było po pogrzebie Prezydenta, to złom z Morąga cichaczem tym razem wywieziono i było już po Tarczy.

Na czas pogrzebu Prezydenta ustalono jakiś szczyt w USA, bodaj w Filadelfii i wszyscy wielcy mieli się tam stawić.

Czy szczyt się odbył czy nie - o tym nie informowano.
Poinformowano jedynie, że wybuchł wulkan, wobec tego prawie nic nie będzie leciało.
Na pogrzeb naszego prezydenta nie mogło nic przylecieć.
Poza Prezydentem Rosji Miedwiediewem, który przyleciał i nikt się nie dziwił.
I prezydentem Gruzji Saakaszwili który też przyleciał i wszyscy się dziwili.

A potem wulkan zgasł i już było normalnie.

Dzisiaj, jakoś tak dziwnie się dzieje, że może nikt nie lata, za to wszyscy zaczynają składać oświadczenia. USA oświadcza, że jeśli Polsce jest potrzebna jakaś pomoc, w sprawie wyjaśnień katastrofy smoleńskiej, to nie ma sprawy, wystarczy poprosić. (Mimo, że wcześniej było to niemożliwe, nawet osobista wizyta Maciarewicza i Fotygi nie przekonały władz USA).

Rząd Europy, w osobie Premiera Barroso, oświadczył, że jeśli Polska chce, to Rząd Europy udzieli wszelkiego wsparcia Polsce dla wyjaśnienia katastrofy smoleńskiej. (Mimo, ze wcześniej ustami Buzka, Parlament Europejski zaklinał się, że nie może występować w sprawie, która nie należy do Wspólnoty Europejskiej).

I taka ogólna nagonka medialna, coraz głośniejsza, że Putin będzie persona non grata w Europie.

Dziś prawdopodobnie, Tusk oświadczy w mediach, że nie odda Moskwie ani guzika.
A media to rozniosą jako sukces Tuska i Polski.

A ja mam pytanie.
Co właściwie się stało w ostatnich dniach, że wszyscy chcą Polsce pomagać, a Putinowi przestawać podawać rękę?

Tylko nie mówcie, że raport Pani Anodiny, bo ze śmiechu się uduszę na śmierć.

Kamala napisał(a):
A jesli chodzi o "klamstwa" rzadu, i to, ze dopiero teraz ujawniane sa szczegoly sledztwa, ktore najprawdopodobniej w normalnych warunkach jest tajne az do ogloszenia wynikow, to jestes (moderator forum prawnego), chyba bardziej niz pan Macierewicz swiadomy, co wolno, a czego nie wolno ujawniac w trakcie sledztwa. Tudziez co moze zaszkodzic nieodwolanie, szczegolnie jezeli jest to sprawa miedzynarodowa.

Jaka Ty jesteś obznajomiona w szczegółach prawa, Kamala, w dodatku prawa międzynarodowego.
To dlaczego nie milczałaś przez 9 miesięcy, tylko brałaś na forum udział w dociekaniu tajnych szczegółów katastrofy smoleńskiej w rozumieniu prawa jakoby międzynarodowego? A także w mataczeniu i przykrywaniu faktów dotyczących tej katastrofy?

I w jakim stopniu sprawie smoleńskiej zaszkodził osiris, a w jakim Ty sama?
No i najważniejsze dla mnie, w jakim stopniu i w jaki sposób szkodzi sprawie smoleńskiej maly kwiatek?

Śr sty 19, 2011 8:25
maly_kwiatku, teraz to ja sie prawie udusilam ze smiechu na smierc.

Znowu mi nie uwierzysz, ale ja nie siedze w mediach, nie jestem w rzadzie i w MAKu tez nie.
Mam te same informacje co reszta uzytkownikow. te, ktore byly sukcesywnie ujawnianie prze ostatnie miesiace.

Jezeli zapomniales, to ty zalozyles kolejny watek o katastrofie smolenskiej. Pod wiele mowiacym tytulem: Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje

Czyzbys to ty chcial mataczyc, wyjasniajac przyczyny i dyskutujac o nich?
Nie boj sie, ani ty, ani ja, ani osiris nie zaszkodzilismy niczym "sprawie smolenskiej".
maly_kwiatek napisał(a):
I w jakim stopniu sprawie smoleńskiej zaszkodził osiris, a w jakim Ty sama?
No i najważniejsze dla mnie, w jakim stopniu i w jaki sposób szkodzi sprawie smoleńskiej maly kwiatek?

Na marginesie: wlaczyles sie znowu jak Filip z konopii w wymiane zdan miedzy mna i osirisem i probujesz wykazac sie swoim "obiektywizmem".

Śr sty 19, 2011 8:38
zbanowany na stałe

Kamala napisał(a):
Na marginesie: wlaczyles sie znowu jak Filip z konopii w wymiane zdan miedzy mna i osirisem i probujesz wykazac sie swoim "obiektywizmem".

Bo ja jestem głupi maly_kwiatek i mi przystoi. A mądrej Kamali nie przystoi. Proste.
Ponadto forum nie jest miejscem do prowadzenia bilateralnych rozmów ( te możecie prowadzić na privach), tylko do dyskusji panelowej, gdzie uczestnicy biorą udział w sposób wolny i nieskrępowany (poza ingerencjami Moderatorów).

Śr sty 19, 2011 8:44
A twoj ostatni akapit poprzedniej wypowiedzi wybitnie o tym swiadczy, jak ty forum i jego zasady traktujesz.
EOT

Śr sty 19, 2011 8:47
Cytuj:

Chciałem zwrócić Ci uwagę, że trwał festiwal kłamstwa od 10.04.2010 roku.
Stosowano rożne wrzutki przecieki do mediów i przez media które oczerniały ofiary katastrofy z cichą aprobatą rządu (rząd nie dementował tych wrzutek a powinien) a osoby które miały odmienne zdanie były przez rząd i media określane jako ciemnogród i oszołomstwo.
Zadaniem rządu było co najmniej wszczynanie śledztwa w sprawie przecieków, bo skąd media mogła mieć informacje które były ściśle tajne?
Od momentu katastrofy mamy też festiwal zaniechań ze strony rządu tak w śledztwie jak i w chęci wykrycia nielegalnych przecieków, które uderzały przede wszystkim w nieżyjącego Prezydenta i pośrednio w PiS i jego elektorat.
To po pierwsze.
Po drugie, tą wczorajszą konferencję można było wykonać dzień po konferencji MAK i wtedy było by OK a zrobiono co zrobiono, czyli musztarda po obiedzie.
O wycieczkach Premiera z Dolomitów i odwrotnie nie wspomnę bo leżącego się nie kopie.

I jeszcze z ostatniej chwili:
Cytuj:
Piloci Tu-154 nie za wszelką cenę chcieli lądować w Smoleńsku; podobnie nie chcieli tego kontrolerzy lotów, którzy prosili przełożonych o przekazanie Tu-154, by był gotowy do odlotu na zapasowe lotnisko; piloci Tupolewa informację odebrali - taki obraz rysuje się z opublikowanych przez MAK stenogramów z rozmów prowadzonych na wieży kontroli lotów.

Teraz to już mamy masło maślane
Wszyscy chcieli dobrze a wyszło jak wyszło.
Potwierdza to jednak fakt, że mieliśmy do czynienia z bezpodstawnym pomawianiem ofiar katastrofy przy aprobacie rządu.

Ostatnio edytowano Śr sty 19, 2011 9:11 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy

Śr sty 19, 2011 8:59
zbanowany na stałe

osiris napisał(a):
Chciałem zwrócić Ci uwagę, że trwał festiwal kłamstwa od 10.04.2010 roku.
Stosowano rożne wrzutki przecieki do mediów i przez media które oczerniały ofiary katastrofy z cichą aprobatą rządu (rząd nie dementował tych wrzutek a powinien) a osoby które miały odmienne zdanie były przez rząd i media określane jako ciemnogród i oszołomstwo.

W ramach wsparcia Rządu to samo było uprawiane na niniejszym forum.
Dlatego, między innymi, Kamyk zamknął poprzednią edycję tematu katastrofy smoleńskiej, bo nie można było w imieniu forum tolerować jadu wulgarnej nienawiści jaki wylewano na ofiary katastrofy, ich rodziny i bliskich. A przy okazji na współdyskutantów na forum.

Cokolwiek robimy i cokolwiek uważamy, może być realizowane i prezentowane w sposób kulturalny, z szacunkiem dla ludzi. Mam nadzieje, że ten temat nie będzie zamknięty z braku poszanowania rej zasady. Proszę o jej zachowywanie.

Śr sty 19, 2011 9:08
Mały kwiatek napisał:
Cytuj:
W ramach wsparcia Rządu to samo było uprawiane na niniejszym forum.
Dlatego, między innymi, Kamyk zamknął poprzednią edycję tematu katastrofy smoleńskiej, bo nie można było w imieniu forum tolerować jadu wulgarnej nienawiści jaki wylewano na ofiary katastrofy, ich rodziny i bliskich. A przy okazji na współdyskutantów na forum.

Byli podbudowani i otumanieni przez rząd i mainstreamowe media więc uważali iż walczą w słusznej sprawie dlatego im przebaczam tylko nie rozumiem dlaczego tak zaciekle dalej bronią rzeczy nie do obrony.
Chyba teraz walczą o dobre imię ale własne.

Tak przy okazji echa wczorajszej konferencji:
np. w Dei Welt online

Polska sprzątaczka naraża niemiecki "bałagan"
- tłumaczenie Google ale chyba chodzi o to że ona narzeka na niemiecki bałagan lub bałaganiarzy.

W Guardianie nic na ten temat a resztę podam później.
Będę wdzięczny jeśli ktoś mi poda link do poczytnych tytułów światowych online gdzie poruszono temat konferencji!!!

Śr sty 19, 2011 9:16
osiris, chodzi ci o artykul o ksiazce:
"Polska sprzataczka ujawnia niemieckie brudy"

NZZ
http://www.nzz.ch/nachrichten/politik/i ... 42005.html
"Polska przypisuje wine za katastrofe rosyjskim kontrolerom"

Hamburger Abendblatt
http://www.abendblatt.de/politik/auslan ... haben.html
"Takze kontrolerzy popelnili bledy"

Sueddeutsche
http://www.sueddeutsche.de/politik/abst ... -1.1046398
"Naprowadzanie we mgle"

Twoje uwagi ogolne o "uzytkownikach", ktorzy nie poddali sie waszemu szalenstwu tez sa oczywisice dopuszczalne, jako na temat watku? Ale widze, ze sie po malym_kwiatku tutaj reakcji nie doczekam. "Swoi" bledow nie robia.

Śr sty 19, 2011 9:35
Kamala - jeszcze Ci się chce walić głową w mur?
Wchodzą na stronę portalu "wiara", na pierwszej stronie informacja PAP "Chcieli odesłać TU 154", i zaraz na forum będzie odczytane "ściągali TU 154 aby wylądował przed pasem".
Zaraz przeczytasz, że to zamieściły polskojęzyczne media, a powielił portal "wiara" reprezentant katolewicy.

Śr sty 19, 2011 9:58

Kamala napisał(a):
Twoje uwagi ogolne o "uzytkownikach", ktorzy nie poddali sie waszemu szalenstwu tez sa oczywisice dopuszczalne, jako na temat watku? Ale widze, ze sie po malym_kwiatku tutaj reakcji nie doczekam. "Swoi" bledow nie robia.

Szkoda czasu na te "uwagi ogólne", można się co najwyżej pośmiać (ostrożnie, aby nie udusić się ze śmiechu na śmierć - na marginesie uważam, że to określenie nadzwyczaj celnie oddaje charakter wątku: mieszanka straszności, śmieszności i absurdu).

Śr sty 19, 2011 10:27
Cytuj:
Szkoda czasu na te "uwagi ogólne", można się co najwyżej pośmiać (ostrożnie, aby nie udusić się ze śmiechu na śmierć - na marginesie uważam, że to określenie nadzwyczaj celnie oddaje charakter wątku: mieszanka straszności, śmieszności i absurdu).

Oczywiście, wobec tragedii najlepszą pozę jaką można przyjąć to szydercy.
Po rechotać się to samo zdrowie więc zdrowia życzę.
Widzę że Waszym zdaniem najlepszą obroną jest atak, czyli idziecie dalej niż Wasi mentorzy z rządu, którzy przynajmniej - jak dotychczas - głupio się nie tłumaczą.

Śr sty 19, 2011 10:34
zbanowany na stałe

Tym razem jest to już atak we własne piersi w jakimś absurdalnym desperackim akcie.

Bo ani media ani Premier Tusk ani nikt nie twierdzi już,że Prezydent Kaczyński kazał się zabić w akcie samobójczym przestraszonym pilotom i że oni posłuchali.

Nawet Prezydent Komorowski milczy.
I chwała Bogu.

Śr sty 19, 2011 10:42

osiris napisał(a):
Po rechotać się to samo zdrowie więc zdrowia życzę.

Uważaj, abym się ze śmiechu nie udusił, bo wówczas możesz zostać oskarżony o spowodowanie mojej śmierci albo i udział w spisku na moje życie. Więc może lepiej nie rób sobie jaj z pogrzebu?

Śr sty 19, 2011 10:46
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1501 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 101  Następna strona